Nieuw in de praktijk HYPNOSE THERAPIE (hypnotherapie)

02-02-2022

ALLES START MET DE WIL NAAR VERANDERING

Als erkend psycholoog heb ik me verder gespecialiseerd in hypnose. Ik heb zelf de kracht ervan gezien en ervaren. Ik wil de meerwaarde hiervan dan ook graag aanbieden.

Therapeutische hypnose kan dan ook niet vergeleken worden met de show hypnose van op tv.

Hypnose verwijst naar een staat of conditie waarbij de persoon in hoge mate ontvankelijk wordt voor suggesties en waardoor eerder foute assumpties of meegemaakte gebeurtenissen kunnen worden herbeleefd op een andere manier. Met een andere emotie. Zo kunnen bepaalde angsten en emoties zoals verdriet, schuldgevoel etc... gekoppeld aan gebeurtenissen worden overschreven door nieuwe inzichten.

Hypnose kun je een beetje vergelijken met naar tv zitten staren en licht indommelen. Vaak hoor je nog wel wat er gebeurt op de achtergrond en wat er gezegd wordt. Zo ook bij hypnose ben je je steeds bewust van alles wat er gebeurt. Er kan dus ook niets tegen je wil in worden gedaan. Je hebt steeds zelf de controle over de situatie.

De behandeldomeinen hiervan zijn zeer divers zoals in de psychologie.

Zelf ben ik gespecialiseerd in omgaan met stress, angsten, zelfbeeld (eigenwaarde), stoppen met roken, afvallen en pijnreductie.

Hypnose kan worden toegepast bij kinderen (vanaf 5 jaar) en volwassenen.  

https://www.praktijk-itransform.be/hypnose/