ONLINE HYPNOSE

zelfbeeld - angsten - lichamelijke blokkades - stress - ontspanning trauma - depressie - burn-out

Ontdek de kracht van online hypnose: een gids voor beginners

Hypnose is een fascinerend fenomeen dat al eeuwenlang mensen intrigeert. Maar wat is het precies en hoe kan het je helpen? 

Wat is hypnose en hoe werkt het?

Hypnose is een staat van diepe ontspanning en verhoogde suggestibiliteit. Tijdens een hypnosesessie helpt een hypnosetherapeut je om een trance-achtige staat te bereiken waarin je meer openstaat voor suggesties. Dit wordt bereikt door middel van verbale herhaling en mentale beelden. Maar hoe werkt het precies?

  1. Ontspanning: Het proces begint met het bereiken van een diepe staat van ontspanning.
  2. Focus: Vervolgens wordt je focus naar binnen gericht, weg van externe afleidingen.
  3. Suggestie: In deze staat ben je meer ontvankelijk voor suggesties die positieve veranderingen kunnen bevorderen.

Hypnose verwijst naar een staat of conditie waarbij de persoon in hoge mate ontvankelijk wordt voor suggesties en waardoor eerder foute assumpties of meegemaakte gebeurtenissen kunnen worden herbeleefd op een andere manier. Met een andere emotie. Zo kunnen bepaalde angsten en emoties zoals verdriet, schuldgevoel etc... gekoppeld aan gebeurtenissen worden overschreven door nieuwe inzichten.

Hypnose kun je vergelijken met naar tv zitten staren en licht indommelen. Vaak hoor je nog wel wat er gebeurt op de achtergrond en wat er gezegd wordt. Zo ook bij hypnose ben je je steeds bewust van alles wat er gebeurt. Er kan dus ook niets tegen je wil in worden gedaan. Je hebt steeds zelf de controle over de situatie. Het is een zeer natuurlijke staat van het mens-zijn.

Waarvoor kan hypnose dienen?

Hypnose is veelzijdig en kan voor diverse doeleinden worden ingezet. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen:

  • Hypnose stoppen met roken: Een van de meest bekende toepassingen. Veel mensen hebben succesvol de strijd tegen de sigaret aangegaan met behulp van hypnose.
  • Stressvermindering: Hypnose kan helpen om stressniveaus te verlagen en een staat van diepe ontspanning te bereiken.
  • Angstvermindering: Het kan ook effectief zijn in het verminderen van angst, door het aanpakken van de onderliggende oorzaken.
  • Verbetering van slaap: Hypnose kan helpen bij slaapproblemen door het bevorderen van een gezond slaappatroon.

Online hypnose: toegankelijk en effectief

Met de opkomst van het internet is online hypnose bij iTransform steeds populairder geworden. Deze sessies bieden dezelfde voordelen als traditionele face-to-face sessies, maar dan vanuit het comfort van je eigen huis. Dit maakt hypnose toegankelijker dan ooit. Of je nu op zoek bent naar een hypnosetherapeut of zelf hypnosetechnieken wilt leren, online zijn er talloze mogelijkheden.

Waarom kiezen voor de hypnose diensten van praktijk iTransform?

Bij ons staat jouw welzijn centraal. Onze ervaren hypnosetherapeut is gespecialiseerd in een breed scala aan hypnosetechnieken en staat klaar om je te begeleiden op jouw reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Of je nu wilt stoppen met roken, stress wilt verminderen of gewoon nieuwsgierig bent naar hypnose, wij bieden een veilige en ondersteunende omgeving om je doelen te bereiken.

Hypnose is een krachtige tool die positieve verandering in je leven kan brengen. Waarom zou je het niet eens proberen? Neem vandaag nog contact met ons op om meer te ontdekken over wat hypnose voor jou kan betekenen.

Je kunt de hypnosesessies in de praktijk te Blankenberge volgen of gewoon online. 

Wie ben ik?

Als erkend (trauma) psychotherapeut heb ik me verder gespecialiseerd in hypnose therapie.

WERKWIJZE

Na aanmelding nemen wij contact met u op waarin een datum wordt vastgelegd. Hierbij krijgt u ook een document met hoe de online sessie zal verlopen en wat ervoor nodig is (rustige plaats, hoofdtelefoon...).

De werkwijze voor stoppen met roken verschilt licht van de werkwijze hypnose therapie in kader van angsten, zelfbeeld, pijn....

In beide gevallen wordt er altijd een intake gesprek gehouden waarbij u uw vraag of problematiek kunt schetsen en waarbij we samen tot een doelstelling komen. Ook doen we hier een eerste vorm van diepe ontspanning (hypnose). Verdere richtlijnen worden gegeven voor een volgende sessie.

Hypnose stoppen met roken

In de intake bespreken we uw motivatie en doelstelling. Alsook de frequentie en hoeveelheid van roken. Welke associaties worden er gelegd en wat kan er anders. Hier krijgt u mogelijks al een eerste voorbereidende opdracht mee.

Het stoppen met roken traject wordt gespreid over een aantal sessies, dit afhankelijk van de hoeveelheid dat u rookt en in welke mate u wenst te minderen.

Een tweede sessie bouwt voort op de ervaringen van de eerste sessie en duurt doorgaans 45-60min.


Hypnose therapie

Tijdens de intake worden uw doelstellingen en problemen waartegen u aan loopt besproken en kijken we samen naar wat je graag zou willen aanpakken. Als ervaren psychotherapeut zal ik jou hierin begeleiden en kijken wat ervoor nodig is.

De sessies kunnen gaan over zelfbeeld - depressie - burn out - slaapproblemen - angsten - traumaverwerking etc...

We gaan bij de behandeling altijd op een professionele en correcte/veilige manier te werk. 

Uit ervaring zie ik dat hypnose therapie op een efficiëntere manier werkt dan reguliere therapie. Er zijn over het algemeen minder sessies nodig omdat het doelgerichter werkt zonder weerstand.

Een tweede sessie bouwt voort op de ervaringen van de eerste sessie en duurt doorgaans 45-60min.


Online hypnose is enkel voor jongeren - volwassenen. Hypnose bij kinderen kan enkel in de praktijk.