Kinderpsycholoog: hulp bij faalangst, piekeren, stress, gedrags -en emotionele problemen
Wanneer is het verstandig om naar een kinderpsycholoog te gaan?
Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig kan zijn om een kinderpsycholoog te raadplegen.
Bij een kinderpsycholoog kun je hulp zoeken voor verschillende ontwikkelingsproblemen, zoals wanneer je kind gepest wordt, moeite heeft met concentreren, een gebrek aan zelfvertrouwen heeft, rouwt na het overlijden van een familielid, of traumatische ervaringen heeft meegemaakt.
Als ouder kun je ook bij een kinderpsycholoog terecht als je vragen hebt over de ontwikkeling of opvoeding van je kind. Denk bijvoorbeeld aan vermoedens van ADHD omdat je kind moeite heeft met concentreren of snel overprikkeld raakt. Maar ook indien er vermoedens zijn van autisme kan men bij ons terecht. Een kinderpsycholoog kan helpen bij het onderzoek van ontwikkelingsstoornissen en staat open voor gesprekken over allerlei onderwerpen.
Is uw kind angstig, gestrest of onzeker? Een kinderpsycholoog kan helpen. Als ervaren professional biedt praktijk iTransform ondersteuning aan kinderen en jongeren die worstelen met emotionele of gedragsmatige problemen. Ons doel is om samen met u en uw kind te werken aan een positieve verandering, zodat zij weer met plezier en zelfvertrouwen in het leven kunnen staan.
Faalangst en perfectionisme bij kinderen
Faalangst is een veelvoorkomend probleem onder kinderen en jongeren. Ze zijn bang om fouten te maken of niet aan de verwachtingen te voldoen. Dit kan leiden tot vermijdingsgedrag, zoals het uitstellen van huiswerk of het vermijden van sociale situaties. Als kinderpsycholoog helpen wij kinderen om:
- Hun angsten te begrijpen en te overwinnen
- Realistische doelen te stellen
- Positiever over zichzelf te denken
- Vaardigheden te ontwikkelen om met faalangst om te gaan
Hulp bij piekeren en stress
Piekeren en stress kunnen een grote impact hebben op het welzijn van kinderen. Ze kunnen moeite hebben met slapen, zich moeilijk concentreren en lichamelijke klachten ervaren. In praktijk iTransform bieden wij een veilige en vertrouwde omgeving waar kinderen hun zorgen kunnen uiten. Samen werken we aan:
- Het herkennen en uiten van gevoelens
- Ontspanningsoefeningen en mindfulness
- Het opbouwen van veerkracht en weerbaarheid
- Communicatie met ouders en andere belangrijke personen
Bij iTransform hebben wij een kinderboek: Jij, Fien en een toverkist vol superkrachten geschreven speciaal om te leren omgaan met stress, angst en piekeren. Dit boek is te bestellen via de webshop of in de praktijk te verkrijgen.
Persoonlijke begeleiding door een ervaren kinderpsycholoog
Onze kinderpsychologen/ kindertherapeuten hebben ruime ervaring in het begeleiden van kinderen met faalangst, piekeren en stress. Wij geloven in een persoonlijke aanpak, waarbij de unieke behoeften en kwaliteiten van ieder kind centraal staat. Door een vertrouwensband op te bouwen en nauw samen te werken met ouders en school, helpen wij kinderen om zich weer vrolijk, zelfverzekerd en veerkrachtig te voelen.
Maak een afspraak voor een positieve verandering
Wil je dat jouw kind weer met plezier naar school gaat, vriendschappen sluit en zich gelukkig voelt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen bespreken we de uitdagingen waar je kind mee te maken heeft en hoe wij kunnen helpen. Met onze expertise, persoonlijke benadering en oprechte betrokkenheid zetten wij ons volledig in om jouw kind te ondersteunen op weg naar een positieve verandering.
Vanaf welke leeftijd is een kinderpsycholoog geschikt?
Als je je als ouder zorgen maakt over je kind, is het een goed idee om niet te lang te wachten voordat je professionele hulp zoekt. Ook bij jonge kinderen kunnen vroege interventies echt helpen om problemen aan te pakken en de ontwikkeling van je kind positief te beïnvloeden.
In onze praktijk in Brugge of Blankenberge bieden we kinderen- en jongerentherapie voor kinderen vanaf 2,5 jaar en jongeren tot 18 jaar.
Werkwijze bij iTransform
Bij iTransform maken de kinderpsychologen gebruik van diverse activiteiten tijdens de behandeling van kinderen, waaronder tekenen, rollenspellen en het hanteren van emotiekaartjes. Tijdens dit proces blijven ouders nauw betrokken en kunnen ze vragen stellen.
Pas na aanmelding via het aanmeldformulier kunt u op een intake gesprek komen (kennismakingsgesprek).
Afhankelijk van de hulpvraag worden er een aantal sessies ingepland. In een aantal sessies kunnen we reeds heel wat in beweging brengen.
De praktijk werkt nauw samen met huisartsen, psychiaters, CLB, logopedisten en andere praktijken zodat een doorverwijzing, indien nodig, snel kan plaats vinden.
Een afspraak maken kan via het aanmeldformulier. Wij nemen binnen de 24u telefonisch contact met u op.