wist je dat? IQ afname in functie van logopedie

05-12-2023

Wist je dat wij in onze psychologiepraktijk te Blankenberge en Brugge IQ afnames doen in functie van de terugbetaling voor logopedie? Meer nog, heel vaak maken praktijken een onderscheid tussen een gedeeltelijke testafname of een volledige testafname. In functie van logopedie kiezen de meeste praktijken voor een gedeeltelijke testafname (neemt minder tijd in beslag en biedt juist voldoende gegevens die de logopedist nodig heeft). 

Onze praktijk kiest echter voor een volledige testafname. Waarom? Een IQ test kun je niet jaarlijks afnemen. Uitzonderlijk kun je eenzelfde IQ test vb de WISC-V slechts 2 keer afnemen tussen de 6 en 16 jaar met minimum 2 jaar ertussen. Wat als je dan slechts een gedeeltelijke afname hebt en er blijken toch meerdere problemen naar boven te komen? Dan wordt het moeilijk om deze facetten verder in kaart te brengen.

Dit is waarom praktijk iTransform niet kiest voor een gedeeltelijke afname. Wij streven altijd naar kwaliteit ook in het belang van de cliënt. Onze prijzen situeren zich rond de prijs van een gedeeltelijke afname, wij hebben in overleg besloten geen meerprijs naar de cliënt door te rekenen.