HYPNOSE

zelfbeeld - angsten - lichamelijke blokkades - stress - ontspanning trauma - depressie - burn-out

Hypnose helpt je om jouw innerlijke kracht te activeren en te versterken. Het helpt je doelen te bereiken en te streven naar de beste versie van jezelf. Je innerlijke kracht wordt vergroot en de schakel van actie tot verandering wordt geactiveerd. In hypnose wordt het rationele bewustzijn afgezwakt waardoor we verder kunnen gaan in het onderbewustzijn. 

Hypnose helpt je om jouw innerlijke kracht te activeren en te versterken.

Wat gebeurt tijdens de therapeutische hypnose?

Hypnose kun je vergelijken met naar tv zitten staren en licht indommelen. Vaak hoor je nog wel wat er gebeurt op de achtergrond en wat er gezegd wordt. Zo ook bij hypnose ben je je steeds bewust van alles wat er gebeurt. Er kan dus ook niets tegen je wil in worden gedaan. Je hebt steeds zelf de controle over de situatie. Het is een zeer natuurlijke staat van het mens-zijn.

Hypnose kan worden toegepast bij het verbeteren van je zelfbeeld, het aangaan van bepaalde angsten, ontspanning bij lichamelijke blokkades, stress, trauma, burn-out en depressie.

Wat is verschil tussen hypnose en hypnotherapie?

Hypnose verwijst naar een staat of conditie waarbij de persoon in hoge mate ontvankelijk wordt voor suggesties en waardoor eerder foute assumpties of meegemaakte gebeurtenissen kunnen worden herbeleefd op een andere manier. Met een andere emotie. Zo kunnen bepaalde angsten en emoties zoals verdriet, schuldgevoel etc... gekoppeld aan gebeurtenissen worden overschreven door nieuwe inzichten.

Als erkend psychotherapeut heb ik me verder gespecialiseerd in hypnotherapie.

Hypnose kan worden toegepast bij kinderen (vanaf 5 jaar, dit op een andere manier) en volwassenen.  

WERKWIJZE

De werkwijze voor stoppen met roken verschilt licht van de werkwijze hypnose therapie in kader van angsten, zelfbeeld, pijn....

In beide gevallen wordt er altijd een intake gesprek gehouden waarbij u uw vraag of problematiek kunt schetsen en waarbij we samen tot een doelstelling komen. Ook doen we hier een eerste vorm van diepe ontspanning (hypnose). Verdere richtlijnen worden gegeven voor een volgende sessie.


Hypnose stoppen met roken

In de intake bespreken we uw motivatie en doelstelling. Alsook de frequentie en hoeveelheid van roken. Welke associaties worden er gelegd en wat kan er anders. Hier krijgt u mogelijks al een eerste voorbereidende opdracht mee.

Het stoppen met roken traject wordt gespreid over een aantal sessies, dit afhankelijk van de hoeveelheid dat u rookt en in welke mate u wenst te minderen. 

Een tweede sessie bouwt voort op de ervaringen van de eerste sessie en duurt doorgaans 45-60min.

Hypnose therapie

Tijdens de intake worden uw doelstellingen en problemen waartegen u aan loopt besproken en kijken we samen naar wat je graag zou willen aanpakken. Als ervaren psychotherapeut zal ik jou hierin begeleiden en kijken wat ervoor nodig is.

De sessies kunnen gaan over zelfbeeld - depressie - burn out - slaapproblemen - angsten - traumaverwerking etc...

We gaan bij de behandeling altijd op een professionele en correcte/veilige manier te werk.

Uit ervaring zie ik dat hypnose therapie op een efficiëntere manier werkt dan reguliere therapie. Er zijn over het algemeen minder sessies nodig omdat het doelgerichter werkt zonder weerstand.

Een tweede sessie bouwt voort op de ervaringen van de eerste sessie en duurt doorgaans 45-60min.

Online Hypnose

Alle hypnose sessies kunnen ook ook online plaatsvinden. 

Een afspraak maken kan via het aanmeldformulier. Wij nemen binnen de 24u contact met u op.